HSM vokser sig større gennem opkøb

ES Smede & Maskinservice er fra nytår en del af HSM Industri.

Artiklens øverste billede
Torsdag blev papirerne underskrevet af Hans Henrik Jensen t.v. og Esben Møller – så fra nytår er ES Smede & Maskinservice en del af HSM Industri. Foto: Søren Andersen

SØREN ANDERSEN

HSM Industri er fra nytår endnu større. Med virkning fra 1. januar er ES Smede & Maskinservice fusioneret ind og bliver en del af koncernen på Bredstrupvej.

Torsdag skrev stifter og ejer af HSM Industri, Esben Møller, og ejer af ES Smede & Maskinservice, Hans Henrik Jensen, under på papirrer og fredag middag blev medarbejderne orienteret om overtagelsen.

Med ti mand er vi blevet for lille en virksomhed til at leve op til de flere og flere krav, der stilles. Det gør det dyrere for os at producere, så ved at blive en del af HSM kan vi tilbyde vore kunder mere, end vi kan i dag, fordi man her råder over flere specialisterHans Henrik Jensen

Hans Henrik Jensen fortsætter som projektleder hos HSM Industri, hvor han nu får til opgave at bevare kontakten til de kunder inden for byggebranche og industri, som virksomheden servicerer over det meste af Jylland.

Det sker med udgangspunkt i Voldby nord fra Grenaa, hvortil virksomheden flyttede fra Enslev, hvor det hele begyndte, da Carsten Sørensen og Olaf Wulff i 1980 startede for sig selv – efter at have arbejdet hos netop HSM. De solgte siden i 2019 ES Smede & Maskinservice Aps til Hans Henrik Jensen, som var blevet en del af firmaet i 2008.

Ti mand er for lidt

»Med ti mand er vi blevet for lille en virksomhed til at leve op til de flere og flere krav, der stilles. Det gør det dyrere for os at producere, så ved at blive en del af HSM kan vi tilbyde vore kunder mere, end vi kan i dag, fordi man her råder over flere specialister,« siger Hans Henrik Jensen.

Han siger, at som 57-årig er det naturligt at tænke over, hvordan ens situation og fremtidsudsigt er, men både han og Esben Møller kalder det en win-win situation, at de to virksomheder nu kører videre under HSM-navnet. I forvejen har de to virksomheder samarbejdet på flere fronter – blandt andet ved at ES Smede & Maskinservice har lejet folk ud til HSM. I en overgangsfase vil der fortsat blive produceret og kørt ud fra ES Smede & Maskinservice i Voldby, men derefter vil alle aktiviteter fortsætte hos HSM i Grenaa.

Hans Henrik Jensen vender så at sige hjem til bygningerne på Bredstrupvej, for han blev i årene 1980-1984 udlært på Grenaa Rustfrit Stål, der dengang havde til huse her.

Selvstændig som lærling

HSM Industri A/S blev grundlagt 15. april 1975 af Esben Møller under navnet Hammelev Smedie.

Esben Møller overtog, mens han endnu var i smedelære og kun 19 år gammel, sin mesters forretning. Pladsen blev hurtigt for trang og et par år senere byggede han et nyt smedeværksted i Hammelev nord for Grenaa.

I starten var det mest landmændene, der skulle have repareret landbrugsredskaber, men ret hurtigt blev kundekredsen udvidet til de store industrier i Grenaa. Flere blev ansat og en ny udvidelse i Hammelev fulgte. Få år senere var pladsen igen for trang, og virksomheden flyttede i april 1997 til de nuværende lokaler på Bredstrupvej i Grenaa.

Artiklen er udgivet af Lokalafvisen

https://norddjurs.lokalavisen.dk/erhverv/ECE14675205/hsm-vokser-sig-stoerre-gennem-opkoeb/